Scroll Top
Λεωφόρος Μεσογείων 246, Χολαργός

.

Το Ιατρείο μας

Αποτελούμε οργανικό τμήμα του Πολυϊατρείου – Διαγνωστικού και Ερευνητικού Εργαστηρίου “Locus Medicus”, στηρίζοντας τη συνεχή προσπάθεια για παροχή πλέον σύγχρονων και αξιόπιστων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων στο τομέα της γυναικολογικής υγείας, της μαιευτικής φροντίδας και της υπογονιμότητας.

Ο σύγχρονος εξοπλισμός του ιατρείου σε συνδυασμό με τα πιστοποιημένα, πρωτοποριακά σε διαγνωστικές εξετάσεις, εργαστήρια του Locus Medicus (Μοριακής Βιολογίας, Ιστοπαθολογίας, Μικροβιολογικό – Ορμονολογικό, Κυτταρογενετικής, Εργαστήριο Σπέρματος), και τα συστεγαζόμενα ιατρεία (Ανοσολογίας της Αναπαραγωγής, Ουρολογικό – Ανδρολογικό,  Βιοπαθολογίας, Ακτινολογικό, Αιματολογικό) συνεισφέρουν στην ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία οποιουδήποτε γυναικολογικού και μαιευτικού προβλήματος.

Η Αποστολή μας

Πρωταρχικό μας μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της γυναικολογικής υγείας, εφαρμόζοντας σύγχρονα πρωτόκολλα προληπτικής ιατρικής σε κάθε γυναίκα που επισκέπτεται το ιατρείο, η συστηματική και ενδελεχής παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και η ασφαλής διεκπεραίωση του τοκετού, η εφαρμογή των πλέον σύγχρονων γυναικολογικών επεμβάσεων, και τέλος, η συστηματική και πολύπλευρη διερεύνηση της υπογονιμότητας σε συνδυασμό με διεθνώς καταξιωμένες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Προληπτική Γυναικολογική Υγεία

Ενθαρρύνουμε τον ετήσιο προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο. Αυτός περιλαμβάνει λήψη Τεστ Παπανικολάου και υπερηχογράφημα μήτρας – ωοθηκών. Σε υποψία κολπίτιδας-τραχηλίτιδας γίνεται λήψη επιχρίσματος από τον κόλπο και τον τράχηλο για μικροβιολογικό έλεγχο αερόβιων, αναερόβιων, μυκοπλασμάτων και εξέταση χλαμυδίων με ανοσοφαινότυπο CT-FACS ( μονοκλωνικό αντίσωμα) πολύ υψηλής ευαισθησίας και ειδικότητας, που αποτελεί παγκόσμια πατέντα του Locus Medicus. Γίνεται ψηλάφηση μαστών και επίδειξη τρόπου αυτοεξέτασης και συνταγογραφείται υπερηχογράφημα μαστών και μαστογραφία σε κυρίες άνω των 40 ετών.

Μαιευτική - Γυναικολογία

Το ιατρείο παρακολουθεί κυήσεις χαμηλού και υψηλού κινδύνου (όπως μετά από επανειλημμένες αποβολές, εξωσωματική γονιμοποίηση,  υπερτασική νόσο της κύησης, σακχαρώδη διαβήτη, νοσήματα συνδετικού ιστού, θρομβοφιλία, προηγούμενο πρόωρο τοκετό) με τακτικό υπερηχογραφικό έλεγχο του εμβρύου – Doppler ομφαλικών και μητριαίων αγγείων και καρδιοτοκογράφημα (NST). Προσφέρεται η δυνατότητα εξειδικευμένου εργαστηριακού ελέγχου στα διαγνωστικά εργαστήρια του Locus Medicus.

Γίνεται διάγνωση και θεραπεία σε μεγάλο εύρος γυναικολογικών παθήσεων όπως:

Φλεγμονές του κόλπου, τραχήλου, μήτρας, ενδομητρίου και σαλπίγγων. Λοίμωξη από τον ιό HPV. Δυσπλασίες τραχήλου μήτρας (CIN) . Ινομυώματα μήτρας. Αιμορραγίες από τη μήτρα. Κύστες ωοθηκών. Χαλάρωση κολπικού τοιχώματος (κυστεοορθοκήλη) – πρόπτωση μήτρας. Ακράτεια ούρων  (stress incontinence).

Εφαρμόζουμε την υστεροσκόπηση ιατρείου, χωρίς νάρκωση, που προσφέρει πολύτιμες διαγνωστικές πληροφορίες για τις παθήσεις του ενδομητρίου όπως: φλεγμονή (ενδομητρίτιδα), πολύποδες, υποβλεννογόνια ινομυώματα, συμφύσεις, ξένα σώματα (πχ. ενδομητρικό σπείραμα).

Υπογονιμότητα

Στο ιατρείο εξετάζονται υπογόνιμα ζευγάρια, που δεν έχουν επιτύχει εγκυμοσύνη ύστερα από ένα χρόνο επαφών χωρίς προφυλάξεις.

Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται λήψη λεπτομερούς ιστορικού τόσο από την γυναίκα όσο και από τον σύντροφό της. Ακολουθεί αξιολόγηση του ιστορικού, πλήρης γυναικολογική εξέταση (λήψη τεστ Παπανικολάου, καλλιέργεια κολπικού – τραχηλικού, ειδική λήψη από τον ενδοτράχηλο για εξέταση χλαμυδίων) και υπερηχογραφικός έλεγχος μήτρας ωοθηκών. Αξιολογείται το σπερμοδιάγραμμα του συντρόφου (αν υπάρχει) ή ζητείται νέα εξέταση σπέρματος (που να περιλαμβάνει καλλιέργεια και έλεγχο για ενδοκυττάριους μικροοργανισμούς). Αξιολογείται η σαλπιγγογραφία. Αν δεν έχει γίνει ή είναι παλαιότερη της πενταετίας, ζητείται νέα εξέταση.

Καταλήγουμε σε μία short list πιθανών αιτίων της υπογονιμότητας στο συγκεκριμένο ζευγάρι και ακολούθως ζητείται από την γυναίκα ορμονικός έλεγχος αίματος την 2η-3η ημέρα του κύκλου, μοριακός έλεγχος θρομβοφιλίας, μέτρηση ΝΚ κυττάρων, ανοσολογικές εξετάσεις του ζεύγους, έλεγχος μεταλλάξεων κυστικής ίνωσης.

Ακολουθεί δεύτερη συνάντηση στο ιατρείο για τη συζήτηση των αποτελεσμάτων, την εξακρίβωση της πλέον πιθανής αιτίας υπογονιμότητας, και συζήτηση για την προτεινόμενη θεραπευτική αγωγή (π.χ. αντιβιοτική θεραπεία, πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας με σκοπό την φυσική σύλληψη ή την σπερματέγχυση, ελεγχόμενη διέγερση των ωοθηκών για εξωσωματική γονιμοποίηση).

Οι Υπηρεσίες μας
 • Γυναικολογική εξέταση, λήψη τεστ Παπανικολάου, λήψη καλλιέργειας κολπικού – τραχηλικού υγρού – ενδομητρικού εκπλύματος.
 • Λήψη κολποτραχηλικού επιχρίσματος – Thin Prep για κυτταρολογική εξέταση.
 • Τοποθέτηση ενδομητρικού σπιράλ.
 • Παρακολούθηση κύησης. Υπερηχογράφημα κυήσεως – μελέτη Doppler των ομφαλικών και μητριαίων αγγείων.
 • Διακολπικό και διακοιλιακό υπερηχογράφημα μήτρας-ωοθηκών – υπερηχογραφική παρακολούθηση  ωοθυλακιορρηξίας.
 • Κολποσκόπηση και λήψη βιοψίας από τον τράχηλο της μήτρας για τον έλεγχο της λοίμωξης από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).
 • Υπερηχογραφική παρακολούθηση της διέγερσης των ωοθηκών στην εξωσωματική γονιμοποίηση.
 • Καρδιοτοκογράφημα κυήσεως.
 • Λήψη βιοψίας από το ενδομήτριο με καθετήρα Pipelle σε περιστατικά ανώμαλης αιμορραγίας από τη μήτρα και σε περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας.
 • Ψηλάφηση μαστών και εκμάθηση τρόπου αυτοεξέτασης.
 • Ενδομητρική έγχυση αντιβιοτικών σε περιπτώσεις χρόνιας ενδομητρίτιδας.
Δείτε το Ιατρείο μας

Είναι συνεχής η προσπάθειά μας να παρέχουμε στις γυναίκες όμορφο, φιλικό, καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον για να εξασφαλίσουμε την άνετη παραμονή τους στο ιατρείο.

Γνώμες των ασθενών μας
Λ.Μ

Ευχαριστούμε πολύ για την σιγουριά που νιώσαμε στα χέρια σας. Για την εντιμότητα και τη σοβαρότητα σας. Να είστε πάντα καλά.

Σ.Μ

Καταρτισμένος, έμπειρος και αποτελεσματικός ως γιατρός. Έδωσε λύση στην μακροχρόνια ταλαιπωρία μας σε άλλα κέντρα εξωσωματικής. Σημαντική η άμεση, φιλική και ανθρώπινη επαφή του με τα ζευγάρια.

Τ. Α

Εξαίρετος επιστήμονας, πλήρως καταρτισμένος, μα πάνω από όλα Άνθρωπος! Το ευχαριστώ είναι λίγο που μας βοήθησες στην πραγματοποίηση του ονείρου μας!

Τ.Α

Αρχικά ευχαριστούμε τον γιατρό μας για τα δυο παιδάκια που έχουμε! Για εμάς αυτός ο άνθρωπος είναι το γούρι μας!!Με στη σωστή καθοδήγηση, υπομονή, συνεργασία όλα πήγαν τέλεια!!
Δίπλα μας σε κάθε στιγμή, να μας εξηγήσει και να μας αποβάλει τυχόν άγχος που είχαμε. Υπέρ του φυσιολογικού τοκετού εφόσον πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις.
Εξαιρετικός γιατρός, πολύ καλός άνθρωπος!
Πού πρώτα κοιτάει να πάνε όλα καλά και μετά τα οικονομικά! Οφείλω να το πω γιατί σπάνια το βρίσκεις στις μέρες μας.
Γιατρέ μέσα από τη καρδιά μας σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες, ο Θεός να σ ‘έχει καλά! Και η Μαρία πολύ καλή μαία, προσεκτική, να εξηγήσει κάθε μας απορία.

A.M

Συστήνω ανεπιφύλακτα τον Κο Καπετάνιο, άψογος, λεπτολόγος, επαγγελματίας. Έχει δίπλα του μια καταπληκτική μαία και σαν team είναι φοβεροί.

ΝΤΙΝΟΣ+ΒΙΚΥ

Εξαιρετικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΑΤΡΟΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. Μας έκανε εντύπωση ή υποστήριξή του σε εμάς ως ζευγάρι για την βοήθεια που είχαμε στο να αποκτήσουμε δύο παιδιά, με προβλήματα υπογονιμότητας τα οποία μόνο εκεί (μετά από διάφορες περιπέτειες σε άλλους γιατρούς) μαζί με την ομάδα του μας τα έλυσαν ΌΛΑ. Είναι πάντα δίπλα κυρίως στην γυναίκα και πάντα την ακούει και συμπαραστέκεται αυτής. Πολλές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη από εμάς.

Δ.Π

Ένας επιστήμονας με αρχές και γνώσεις!!! Άνθρωπος με πολύ όμορφη προσέγγιση σε όλους τους ασθενείς του! Γλυκύτατος άνθρωπος!

Α.Ο

Ο Γιατρός είναι 100% αφοσιωμένος, λιγομίλητος και αποφασιστικός.
Μηδέν ρίσκο όταν πρόκειται για την ασφάλεια της εγκύου.
Μένει ο ίδιος πριν και καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού.

E.K -Α.Μ

Απέκτησα μετά από αρκετή ταλαιπωρία από “ειδικούς” ένα υπέροχο αγοράκι με την βοήθεια πρώτα του ανθρώπου και μετά του γιατρού Βασίλη Καπετάνιου! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός μας βοήθησε με τις γνώσεις και την ανθρωπιά του να ζήσουμε και εμείς το όνειρό μας!
Σε ευχαριστούμε πολύ Βασίλη.

Λ.Μ

Τον κ. Καπετάνιο τον επισκέπτομαι πολλά χρόνια ,πριν και μετά την γέννα. Είναι δίπλα μου σε ότι και αν έχω χρειαστεί. Είναι εξαιρετικός γιατρός και υπέροχος άνθρωπος. Νιώθω ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Δεν τον αλλάζω με τίποτα.

Ι.Κ

Ευχαριστούμε πολύ για την σιγουριά που νιώσαμε στα χέρια σας. Για την εντιμότητα και τη σοβαρότητα σας. Να είστε πάντα καλά.

Α.Γ

Ο κ. Καπετάνιος είναι εξαιρετικός επιστήμονας, με ανθρώπινη προσέγγιση στα ζητήματα της αναπαραγωγής, που εστιάζει σε κάθε περίπτωση ζευγαριού ξεχωριστά και εξατομικευμένα και εκτιμήσαμε πάρα πολύ την υποστήριξη του στην προσπάθεια μας να αποκτήσουμε παιδάκι.

Χ.Ε

Στον κ. Καπετάνιο πήγα συστημένη. Ένοιωσα αμέσως ασφάλεια και άνεση να συζητήσω τα γυναικολογικά μου θέματα μαζί του. Με αντιμετωπίζει πάντα με ανθρωπιά και επαγγελματισμό. Είναι εξαιρετικός γιατρός και θα τον σύστηνα, και εγώ με τη σειρά μου, ανεπιφύλακτα.

Ε. Β.

Όσα και να πω για τον κ. Καπετάνιο είναι λίγα. Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά και άνθρωπος. Επεξηγηματικός και καθησυχαστικός σε κάθε απορία και φοβία μου τόσο στην εγκυμοσύνη όσο κ στον τοκετό! Ένα μεγάλο ευχαριστώ καθώς σε εσάς χρωστάω ότι πολυτιμότερο έχω, την κόρη μου!

Νίκος Ιατρίδης / Βούλα Κωνσταντοπούλου

Εξαιρετικός επιστήμων και άνθρωπος. Με την σωστή καθοδήγησή του καταφέραμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και να αποκτήσουμε δύο δίδυμα κοριτσάκια. Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες. Καλή δύναμη στο έργο σας.

Ν.Μ. Στιχουργός

Εξαιρετικός γιατρός, με εξειδικευμένες γνώσεις και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
Υπεύθυνος, συνεπής, επικοινωνιακός, υποστηρίζει απόλυτα την ασθενή σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Του είμαι ευγνώμων για τις άρτιες υπηρεσίες .

Ι.Ε

Ο κ. Καπετάνιος είναι ένας πολύ καλός γιατρός, ευγενικός και ήρεμος άνθρωπος. Σου δίνει πάντα τεκμηριωμένες απαντήσεις – συμβουλές και σε προσεγγίζει με σοβαρότητα και ανθρωπιά.

M.E

Ο κύριος Βασίλης Καπετάνιος είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και μεγάλος επιστήμονας όπου αγαπάει πολύ τη δουλειά του και τους ανθρώπους, το επιβεβαιώνω διότι τον εμπιστεύομαι απόλυτα εδώ και δεκαέξι χρόνια από το 2007 όπου και μας βοήθησε να αποκτήσουμε ένα υπέροχο κοριτσάκι.

Θ.Μ

Είμαι 42 ετών έχω 2 μικρά παιδιά ηλικίας 13 και 4,5 ετών. Προσπαθούσα χρόνια να αποκτήσω 2ο παιδί και χάρις στον άνθρωπο και επιστήμονα (γυναικολόγο μου) Βασίλειο Καπετάνιο έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα. Τον συνιστώ σε όλες τις γυναίκες ανεπιφύλακτα.

Α.Ρ

Όταν ο επιστήμονας Γιατρός είναι ένας Άνθρωπος με αξίες τότε χτίζονται γερές γέφυρες εμπιστοσύνης που εκτιμώνται ιδιαιτέρως και αυτό φωτογραφίζει τον δικό μου Γιατρό τον κ. Βασίλη Καπετάνιο.

Ρεγγίνα και Πάνος

Εξαιρετικός επιστήμονας με άριστη γνώση του αντικειμένου του. Αναπτύσσει σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τα ζευγάρια, κάνοντάς τα να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά. Η αισιοδοξία του είναι μεταδοτική και συμβάλλει στην πραγματοποίηση του ονείρου! Το ευχαριστώ μας είναι λίγο μπροστά στα τρία “βασανάκια” που μας βοήθησες να αποκτήσουμε!

Χ.Π.

Γέννησα πριν από 3 χρόνια και μπορώ να πω ότι έχω τις πιο γλυκές και ευτυχισμένες αναμνήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και του τοκετού (φυσιολογικός χωρίς κανένα άγχος), κι αυτό βέβαια το οφείλουμε στον κ. Καπετάνιο, ο οποίος είναι εξαιρετικός γιατρός και πάνω από όλα καταπληκτικός και γλυκός άνθρωπος! Πραγματικά αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που με αυτόν το γιατρό φέραμε στον κόσμο το κοριτσάκι μας!! Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή γιατί πραγματικά το αξίζετε!!»

Μ.Β.

«Εξαιρετικός γιατρός ο κ. Καπετάνιος, φιλικός και απόλυτα συνεργάσιμος, με βαθιά γνώση του αντικειμένου του. Με ξεγέννησε και στα δύο μου παιδιά, με ηρεμούσε κάθε φορά και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!»

Ε.Α.

«Εξαιρετικός άνθρωπος & εξαιρετικός επιστήμων. Μου στάθηκες την στιγμή που το είχα πραγματικά ανάγκη! Το προσωπικό φιλικό και πρόθυμο να  εξυπηρετήσει. Η Μαρία εξαιρετική και πάντα με πληροφορίες για την νέα μαμά!!!»

Χ.Α.

«Νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη και χαρά που με τη βοήθεια του θεού έχουμε αποκτήσει δύο υγιή παιδιά χωρίς να έχουμε βιώσει την εμπειρία της έκτρωσης πάσχοντος εμβρύου και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση αφού και οι δύο προσπάθειες ήταν επιτυχείς. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα την μέθοδο του προεμφυτευτικού γενετικού ελέγχου όχι μόνο στα ζευγάρια φορείς της  Μεσογειακής Αναιμίας αλλά και σε κάθε άλλης μορφής κληρονομικό νόσημα. Έτσι πιστεύουμε ότι θα αποφεύγονται οι διακοπές κυήσεως  σε έμβρυα με κληρονομικό νόσημα. Ευχαριστούμε πολύ τον γυναικολόγο μας Κο Καπετάνιο ,τους εμβρυολόγους  και γενετιστές που ασχολήθηκαν με τη τεχνητή γονιμοποίηση και τον γενετικό έλεγχο των εμβρύων και να σημειώσουμε εδώ ότι δεν χρειάστηκε να καταψύξουμε πλεονάζοντα έμβρυα»

Α.Ε.

«Καταπληκτικός γιατρός, υπέροχος άνθρωπος. Έδειξε από την πρώτη στιγμή πραγματικό ενδιαφέρον για την περίπτωσή μας και με σωστή καθοδήγηση είχαμε ευχάριστα αποτελέσματα με την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής. Πάντα δίπλα μας για να διώχνει κάθε αγωνία και φόβο αλλά και να μας προφυλάσσει από κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο»

Χ.Μ.-Δ.Ι.

«Εξαιρετικός επιστήμονας και υπέροχος άνθρωπος. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον βρήκαμε και έχουμε σήμερα δύο αγγελούδια! Ευχαριστούμε πολύ για όλα’»

B.K.

«Εξαίρετος γιατρός με πολυετή εμπειρία. Επεξηγηματικός, αμεσότατος, συνεργάσιμος, επαγγελματίας και υπομονετικός. Βρίσκει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα και υπάρχει αίσθημα ασφάλειας σε επίπεδο εξέτασης αλλά και χειρουργικών επεμβάσεων»

Κ.Π.

«Ύστερα από πολλούς και διαφορετικούς γυναικολόγους γνωρίσαμε τον κύριο Καπετάνιο όπου μας βοήθησε και μας συμπεριφέρθηκε με επαγγελματισμό  και ανθρωπιά. Ξεπεράσαμε τα όποια προβλήματα είχαμε και καταφέραμε και κάναμε δύο υγιέστατα παιδάκια. Έπειτα από τις δύο γέννες μας είναι ακόμη δίπλα μας. Τον ευχαριστούμε για όλα.»

Α.Δ.

«Πριν λίγες μέρες και μέσα στην πανδημία βαφτίσαμε το μωράκι μας και λόγω των συνθηκών δεν μπορούσες να έρθεις. Η απουσία σου ήταν αισθητή γιατί για μας έχεις γίνει μέλος της οικογένειας μας. Μας έκανες το ωραιότερο δώρο, το μωράκι μας!!!!! Στην πορεία της προσπάθειας μας ήσουν πάντα εκεί με υπομονή στις αγωνίες μας, με γνώσεις και σωστές συμβουλές. Είσαι εξαιρετικός επιστήμων αλλά ποτέ δεν σε αισθανθήκαμε σαν γιατρό αλλά σαν φίλο και πάνω από όλα πολύ καλό άνθρωπο. Και όχι μόνο εσύ αλλά και το όλο το κέντρο Locus Medicus και όλοι οι εργαζόμενοι διακριτικοί, φιλικοί, ο καθένας εξαιρετικός στην ειδικότητα του. Βασίλη φαίνεται οι γονείς σου ήξεραν ότι γεννήθηκες για να φέρνεις δώρα και χαρά και σου έδωσαν αυτό το όνομα. Να είσαι πάντα καλά να κάνεις τον κόσμο καλά κι ευτυχισμένο.»

Δ.Ε.

Με βοήθησε πολύ στην προσπάθεια απόκτησης μωρού.
Είναι έμπειρος και καταρτισμένος. Εμπνέει εμπιστοσύνη.
Είναι προσιτός και φιλικός.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΓΙΑΤΡΟΣ!

Privacy Preferences
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.